Om Adventure Medicine

Få fler att välja ÄVENTYRET! Det är själva kärnan i Adventure Medicine. Vi vill att fler ska våga ta steget ut i vildmarken, och vara rätt förberedda inför det. Adventure Medicine grundades 2013 av expeditionsläkaren Olivia Kiwanuka med ambitionen att alla, utifrån sina förutsättningar, ska få ett bättre och säkrare äventyr.

Med experter inom vildmarks- och expeditionsmedicin erbjuder vi medicinsk rådgivning, utbildning och utrustning som är speciellt utformad för äventyrare.

Alla medarbetare på Adventure Medicine, oavsett arbetsuppgift, är passionerade äventyrare och resenärer som har gedigen egen erfarenhet att backa upp de teoretiska kunskaperna.

Vi tar vårt sociala ansvar på allvar. Adventure Medicine strävar efter att stödja lokal personal på våra internationella uppdrag och att alltid värna om miljön.
Vi söker expeditionsläkare! Läs mer och ansök idag!

Olivia Kiwanuka, VD och grundare

Som läkare och äventyrare har Olivia ständigt sjukvårdskittet redo.

Olivia är kirurg på Södersjukhuset i Stockholm, med en bakgrund inom neurokirurgi och ortopedi. Tack vare sin gedigna vidareutbildning inom vildmarksmedicin och mångåriga erfarenhet från fältet, är Olivia en av Sveriges mest rutinerade expeditionsläkare.

Största passionen är berg och höghöjdsmedicin och med över 40 000 höjdmeter i bagaget har hon behandlat både hjärnödem och skoskav. Olivia Kiwanuka har mångårig erfarenhet av att utbilda både sjukvårdspersonal och andra yrkeskategorier och är författare till boken “Vildmarksmedicin – första hjälpen och sjukvård på tur och expedition”

Boka en föreläsning om alltifrån sjukvård till beslutsfattande och gruppdynamik i stressade situationer via Athenas.se!


Epost: olivia@adventuremedicine.se

Tfn: 0736382580

Olivia Kiwanuka

Olivia Kiwanuka; Leg. Läkare, Diploma in Mountain Medicine (DiMM), EDTC ackrediterad dykläkare via försvaret. VD Adventure Medicine