Om Adventure Medicine

Få fler att välja ÄVENTYRET! Det är själva kärnan i Adventure Medicine. Vi vill att fler ska våga ta steget ut i vildmarken, och vara rätt förberedda inför det. Adventure Medicine grundades 2013 av expeditionsläkaren Olivia Kiwanuka med ambitionen att alla, utifrån sina förutsättningar, ska få ett bättre och säkrare äventyr.

Med experter inom vildmarks- och expeditionsmedicin erbjuder vi medicinsk rådgivning, utbildning och utrustning som är speciellt utformad för äventyrare.

Alla medarbetare på Adventure Medicine, oavsett arbetsuppgift, är passionerade äventyrare och resenärer som har gedigen egen erfarenhet att backa upp de teoretiska kunskaperna.

Vi tar vårt sociala ansvar på allvar. Adventure Medicine strävar efter att stödja lokal personal på våra internationella uppdrag och att alltid värna om miljön.


IMG_20151207_103038

Adventure Academy

Adventure Academy är en unik äventyrsutbildning i Sverige. Tanken är att ge deltagarna rätt förutsättningar och kunskap inom friluftsliv för att våga ta steget och genomföra sina egna äventyr – liksom inspirera andra att göra samma sak. Adventure Medicine har sedan 2014 ansvarat för deras sjukvårdsutbildning med både praktiska och teoretiska moment för att hjälpa de att planera säkrare äventyr, göra korrekta riskanalyser och lära sig hantera situationen om olyckan skulle vara framme.

aa

Se mer om utbildningen i stort eller Frida Benedikts erfarenhet från vår sjukvårdsutbildning!Adventure Medicine i media

outsideonline

Reportage i Outside Online 2016-05-24 om vår kurs i första hjälpen i vildmark.

Om Vildmarksmedicin och skidåkning. Läs mer på freeride.se

LT

Reportage i Läkartidningen 2015-11-24 om vår AWLS-kurs.

Intervju i tidningen RES 2017-03-14 med Olivia Kiwanuka i tidningen RES om sjukvård i olika länder, vad man ska tänka på om olyckan är framme på resan och utmaningen med att jobba som expeditionsläkare.

kuriren

Reportaget “Konsten att må bra på ett berg” i Katrineholmskuriren 2015-02-09 om höjdsjuka

jaktradion

Intervju i Jaktradion om säkerhetstänk inom jaktvärlden.

Vildmarksmässan 2017 Introduktion till Dr Olivia Kiwanukas föreläsning om höjdsjuka.

Expeditionsläkaren Olivia Kiwanuka föreläser om hur kroppen reagerar på hög höjd. Träffa henne och flera andra föreläsare på Vildmarksmässan 10-12 mars. Säkra din biljett här: http://bit.ly/2lOpI9F

Publicerat av Vildmarksmässan den 7 mars 2017

Olivia Kiwanuka, VD och grundare

Som läkare och äventyrare har Olivia ständigt sjukvårdskittet redo.

Med en bakgrund inom neurokirurgi och ortopedi samt vidareutbildning inom vildmarksmedicin, är Olivia en av Sveriges mest rutinerade expeditionsläkare.

Största passionen är berg och höghöjdsmedicin och med över 40 000 höjdmeter i bagaget har hon behandlat både hjärnödem och skoskav. Olivia Kiwanuka har mångårig erfarenhet av att utbilda både sjukvårdspersonal och andra yrkeskategorier och är författare till boken “Vildmarksmedicin – första hjälpen och sjukvård på tur och expedition”

Boka en föreläsning om alltifrån sjukvård till beslutsfattande och gruppdynamik i stressade situationer via Athenas.se!


Epost: olivia@adventuremedicine.se

Tfn: 0736382580

Olivia Kiwanuka

Olivia Kiwanuka; Leg. Läkare, Diploma in Mountain Medicine (DiMM), EDTC ackrediterad dykläkare via försvaret. VD Adventure Medicine