Loading...
Education -sv 2018-05-04T20:11:40+00:00

FÖRBERED DIG PÅ ÄVENTYRET

Utmana dig med någon av våra kurser

Vildmarksmedicin är ett brett fält innehållande alla medicinska beslut som tas med mer än en timme till etablerad sjukvård – vilket innefattar stora delar av världen – och Sverige

L-ABCDE

Åtgärda det som dödar först, allra först

HÖGHÖJDSMEDICIN

Vad som händer med kroppen på hög höjd

RISKANALYS

Undvik otrevliga överraskningar

nackkrage

Akut Omhändertagande i Vildmark

Vad gör du om någon har skadat sig? Eller mår dåligt? Vet du hur man stoppar livshotande blödningar eller tar hand om en stukad fot? Låt våra experter göra dig trygg med att vara först på plats! 3 fullspäckade dagar som gör dig redo för ditt nästa äventyr!

AOV är kursen för dig som vill lära dig att agera rätt i händelse av en olycka, och allvarlig sjukdom, oavsett om det är på Upplandsleden eller i Patagonien. Målsättningen är att du ska bli trygga med att vara först på plats vid en olycka, lära dig värdera symptom och resonera kring evakuering.

Under tre, mycket intensiva, dagar varvas teoretisk genomgång med praktiska övningar, såsom hjärt-lungräddning, stabilisering av benbrott och omhändertagande av sårskador, med verklighetsnära scenarioövningar. Vi nöjer oss inte förrän alla studenter behärskar teknikerna på egen hand.

Du kommer testas ordentligt med både skriftligt och praktiskt prov för att säkerställa att du har lärt dig det du ska. Godkända elever erhåller Adventure Medicine’s certifiering i Akut Omhändertagande i Vildmark (AOV), vilket mer än motsvarar fjälledarnormens krav.

I kursavgiften ingår boken ”Vildmarksmedicin”, mat samt kursintyg

Läs mer
Stockholm
13-15 juni
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Stockholm
8-10 Augusti
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
“Fantastisk teoretisk och praktisk grund, är jättenöjd med allt jag lärt mig och rekommenderar kursen varmt för alla som ska ut i naturen!”
Kalle Flodin kursdeltagare

Expeditionsmedicin

Kursen för dig som vill arbeta som expeditionsläkare, framför allt i bergsmiljö. Kursen är mycket intensiv med stort fokus på praktiska färdigheter så att du efter genomgången kurs känner dig trygg med att ta ett uppdrag. Vi har helt enkelt tagit det bästa från Advanced Wilderness Life Support och Diploma in Mountain Medicine och kokat ned det till 3 fullspäckade dagar baserat på vår erfarenhet från expeditioner runt om i världen.

Läs mer
vildmarksmedicin

TA MED DIG KUNSKAPEN HEM

Vildmarksmedicin – första hjälpen och sjukvård på tur och expedition riktar sig till alla friluftsglada och äventyrslystna människor som vill ta sig ut i naturen, oavsett om det är på en dagstur i skogen eller en bergsbestigningsexpedition i Nepal. Den kan användas som en handbok med konkreta tips men också som en lärobok med teoretiska förklaringar om hur man kan resonera i olika situationer.

Gör som tusentals andra och skaffa boken idag!

KÖP NU

”Jag har läst den och gillar den skarpt. Den är allomfattande och väldigt pedagogisk. Den kommer att bli obligatorisk litteratur för mina studenter”

Michael Andersson, Markaryds Folkhögskola