Expeditioner och andra äventyr

Ska ni ut på riskfyllda äventyr? En längre forskningsexpedition? Göra en film eller TV-produktion långt från etablerad sjukvård? Låt oss tänka på säkerheten så ni kan fokusera på det ni brinner för!

Ibland så räcker inte mindre än det bästa och för er som vill maximera säkerheten erbjuder vi sjukvårdslösningar från planering till utförande, med legitimerade expeditionsläkare som kan vara på plats under hela expeditionen. Kontakta oss för mer information!

Ska du iväg på höghöjdsexpedition med oss? Läs mer och fyll i hälsodeklarationen här!

Pågående och kommande expeditioner


Tillbaka till K2!

Fredrik Sträng är tillbaka i Nepal för ett nytt försök att bestiga K2, ett försök som tidigare kostade 11 vänners liv. Vi stöttar honom hela vägen! Följ hans äventyr på Facebook och Instagram!

Tidigare expeditioner

Soluppgång i Himalaya
Det är mycket som är utmanande när man vistas bland bergen, inte bara höjden. För att bli ännu säkrare som expeditionsläkare spenderade jag 5 veckor med att träna på sjukvård och räddning bland världens högsta berg med några av världens mest framstående läkare och bergsbestigare: Diploma in Mountain Medicine i Nepal! Oförglömligt lärorikt och vackert!


Berg och dalar
Den svenska äventyraren och upptäcksresanden Sven Hedin spenderade mycket tid i centralasien dokumenterande bland annat glaciärerna på Muztagh Ata, 7546 meter över havet. I andra etappen av expeditionen under expeditionsledare Lars Larsson kommer vi följa Hedins fotspår och ett toppförsök av världens högsta berg som kan bestigas på skidor! Läs mer här!

“In a stressful and, for many, agonizing situation, Dr Kiwanuka remained calm, focused and empathic. She did everything and beyond one could hope for from an expedition medic before, during and after the expedition.”

– Lars Larsson, expeditionsledare, Sven Hedin Project

“Tryggt och säkert med en svensk läkare som är engagerad före, under och efter vandringen på Kilimanjaro. 100 procent peppning, omvårdnad och trygghet!”

– Stefan Ekeroth, expeditionsdeltagare Kilimanjaro

Solnedgång över Kilimanjaro
Den afrikanska kontinentens högsta berg tornar upp sig 5 892 meter över havet och är en del av seven summits . Under 9 fantastiska dagar tillsammans med Nicklas Lautakoski och Swett gick vandringen genom djungel, stenöken och glaciär. Tyvärr fick en deltagare evakueras pga lungödem men av 23 svenskar lyckades 22 bestiga världens högsta fristående berg!


Utsikt över vidderna
Långt norrut, i valarnas och isbjörnarnas arktis, ligger Svalbard. Upptäckt av ett misstag på 1500-talet var det ett ingemansland till och med 1920 då Svalbardstraktatet skrevs. Baserat initialt på valfångst, skiftade näringen till kolgruvedrift under 1900-talets första hälft. Gruvnäringen blev dock aldrig luckrativ och endast två gruvor är idag aktiva: den norska Sveagruva och ryska Barentsburg. Kvar finns de ryska spökstäderna Grumant och Pyramiden, övergivna byar med historian bevarad tack vare det arktiska klimatet. Vandrandes till fots, genom snötäckta berg, lera och floder, dokumenterade vi den unika sovjetiska historia som finns i Norge.