Adventure Medicine logo

Möt Aron, läkare och instruktör

10 mars, 2023
Kategori: , , ,

Adventure Medicine har många fantastiska instruktörer, och Aron är en av dem. I helgen håller han ännu en kurs i Akut Omhändertagande i Vildmark, så vi passade på att ställa 3 frågor till honom.

1. Vad är det roligaste med vildmarksmedicin?

Att få kombinera mina två största intressen: medicin och friluftsliv. Jag älskar läkaryrket och jag älskar att vara i naturen! Och tack vare min vidareutbildning har jag insett hur utlämnad man faktiskt är om råkar ut för något, en bit bort från den samhälleliga tryggheten. Samtidigt går det att göra så mycket med väldigt små medel. Att bygga en bår av en jacka? Det hade jag kanske varken tänkt på eller klarat ut i en nödsituation om det inte vore för vildmarksmedicin.

2. Vad är det bästa med att vara instruktör?

Alla möten med likasinnade människor: skogsmullar, äventyrare, extremsportare, unga som gamla, med intresset för att vara ute i skog, berg, fjäll och hav som gemensam nämnare.

3. Har du fått användning av dina kunskaper även som läkare på sjukhus?

Jag känner mig tryggare i akuta situationer i allmänhet och traumasammanhang i synnerhet. Att lära sig att tänka utanför boxen, improvisera och utgå från de resurser som finns, har man också nytta av som läkare.

Abonnerad kurs?

Har ni specifika önskemål kring kursinnehåll? Vill ni få träna i de miljöer där ni verkar? Eller vill ni ha en kurs i ett annat tempo? Vi skapar en kurs anpassad till just er!
Abonnera kurs

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så missar du inget spännande som händer!
Nyhetsbrev

© Copyright 2022 | Adventure Medicine Sweden AB | 556994-5636 | All Rights Reserved