Loading...
 • Vad gör du om någon har skadat sig? Eller mår dåligt? Vet du hur man stoppar livshotande blödningar eller tar hand om en stukad fot? Låt våra experter göra dig trygg med att vara först på plats! 3 fullspäckade dagar som gör dig redo för ditt nästa äventyr! Kontakta oss på info@adventuremedicine.se vid frågor!  
 • Expeditionsmedicin är kursen för dig som vill arbeta som expeditionsläkare, framför allt i bergsmiljö. Endast 12 plaster! Anmälan är bindande!
 • Vad händer med kroppen på hög höjd? Vad kan man förvänta sig? När ska man bli orolig? Och vad gör man om någon blir dålig? Välkommen till en intensiv heldag i höjdens tecken. Vi går igenom hur kroppen fungerar på havsnivå, vad som händer på hög höjd och vad som kan gå fel. Stort fokus på förståelse för de underliggande mekanismerna samt handgripliga råd i fält. Kursen leds av experter inom fältet. Perfekt för dig som ska ut på äventyr och ett måste för den som arbetar på hög höjd! Förkunskapskrav: AOV eller motsvarande
 • Ha alltid kunskapen till hands!

  När olyckan är framme är det ofta både stressfyllt och ångestladdat. Vad var det man skulle göra först, nu igen? Vad kommer efter blödningskontroll? Lösningen är inte större än ditt bankort! Ett informationskort som tål både väder och vind där sekvenserna för akut omhändertagande (L-ABCDE) och hjärt-lungräddning står.

  Ett kort som alltid kan vara vid din sida.

  Observera att butiken har sommarlov! Du kan fortfarande göra beställningar, dessa skickar vi ut när vi är tillbaka igen, fredagen den 9e augusti.
 • En europeisk portabel tryckkammare för behandling av akut höjdsjuka som simulerar en nedstigning motsvarande 2000-3500m.
 • SAM® Splint är en flexibel skena som ger fullgott stöd till t.ex. en stukad fot eller ett brutet ben. Med hjälp av tejp eller stödförband fixerar man skenan och kan så lindra smärtan för patienten vid transport eller stödja en skada så att patienten själv kan ta sig till väg för vidare sjukvård.

  Forma. Anpassa. Fixera.

  • Forma skenan genom att böja den eller anpassa storleken med en vanlig sax
  • Anpassa skenan efter den skadade extremiteten
  • Fixera med tejp eller stödförband
  SAM® Splint är ett ovärderligt verktyg i sjukvårdskitet, oavsett om äventyret är att bestiga Kilimanjaro eller att vandra längs Sörmlandsleden med familjen. Om olyckan är framme är det 126 lättburna gram i packningen! Observera att butiken har sommarlov! Du kan fortfarande göra beställningar, dessa skickar vi ut när vi är tillbaka igen, fredagen den 9e augusti.
 • Tygmärke med Adventure Medicine's logo

  Adventure Medicine's logo som tygmärke. Mäter 45x70mm. Kan limmas eller sys fast. Observera att butiken har sommarlov! Du kan fortfarande göra beställningar, dessa skickar vi ut när vi är tillbaka igen, fredagen den 9e augusti.
 • Detta är vildmarksmedicin

  Vandrare, kajakpaddlare, skidåkare och bergsbestigare rör sig i miljöer långt från vardagens bekvämligheter. Rent vatten är en bristvara och allt som behövs måste bäras med i den egna packningen. Och om något skulle gå fel dröjer det länge innan hjälpen kommer. Den här boken handlar om sjukvård med begränsade resurser på otillgängliga platser – det vi kallar Vildmarksmedicin. Boken riktar sig till alla friluftsglada och äventyrslystna människor som vill ta sig ut i naturen, oavsett om det är på en dagstur i skogen eller en bergsbestigningsexpedition i Nepal. Den kan användas som en handbok med konkreta tips men också som en lärobok med teoretiska förklaringar om hur man kan resonera i olika situationer. Observera att butiken har sommarlov! Du kan fortfarande göra beställningar, dessa skickar vi ut när vi är tillbaka igen, fredagen den 9e augusti.
X