Vildmarksmedicin – första hjälpen och sjukvård på tur och expedition

299kr

7 i lager

Detta är vildmarksmedicin

Vandrare, kajakpaddlare, skidåkare och bergsbestigare rör sig i miljöer långt från vardagens bekvämligheter. Rent vatten är en bristvara och allt som behövs måste bäras med i den egna packningen. Och om något skulle gå fel dröjer det länge innan hjälpen kommer.

Den här boken handlar om sjukvård med begränsade resurser på otillgängliga platser – det vi kallar Vildmarksmedicin. Boken riktar sig till alla friluftsglada och äventyrslystna människor som vill ta sig ut i naturen, oavsett om det är på en dagstur i skogen eller en bergsbestigningsexpedition i Nepal. Den kan användas som en handbok med konkreta tips men också som en lärobok med teoretiska förklaringar om hur man kan resonera i olika situationer.

Vänligen observera att vi skickar ut beställningar en gång i veckan, på fredagar.

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Beskrivning

Innehåll

Del 1: Planering & förberedelser
Del 1 fokuserar på förberedelserna innan avfärden. Hur värderar du risk? Vad ska jag ha med mig i mitt första hjälpen kit? Del 1 ska hjälpa dig att undvika situationer där sjukvårdskunskapen överhuvudtaget behövs.

Del 2: Hur allvarligt är det?
Del 2 är en introduktion till rollen som sjukvårdare. Hur vet du att någon är sjuk? Vad betyder pulsen? När ska man evakuera? Del 2 ger dig grunderna att på ett korrekt och strukturerat sätt bedöma den skadade.

Del 3: Akuta tillstånd
Del 3 berör allt det som är akut. Vad gör du om någon är med om en olycka? Är medvetslös? Har en allergisk reaktion? Del 3 går igenom akuta tillstånd men ger dig även verktygen som kan användas i mindre farliga situationer.

Del 4: Skador
Del 4 tar upp skador på kroppen orsakade av olyckor. Om någon trampat snett, vad gör du? Skurit sig i handen? Fått något i ögat? Bränt sig
på lägerelden? Del 4 hjälper dig igenom de flesta skador som kan uppstå under en tur.

Del 5: Vanliga symtom
Del 5 utgår främst från olika symptom och hjälper dig värdera dem. När ska man bli orolig av huvudvärk? Hur hög feber får man ha? Kan man alltid fortsätta med ont i magen? Där tar vi också upp en rad underliggande sjukdomar som kan påverka – och påverkas av – olika aktiviteter. Del 5 strukturerar upp de vanligaste symptomen så du kan resonera kring dem.

Del 6: Djur & natur
Del 6 ägnas helt åt miljöorsakade problem. Sol och extrema temperaturer, hög höjd och dykning, blixtnedslag och djurbett. Del 6 tar upp det som gör vildmarken unik och gör dig förberedd på just det du ska göra.

Mer information

Vikt 540 g
Language

Finska, Svenska

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Vildmarksmedicin – första hjälpen och sjukvård på tur och expedition”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.