FÖRBERED DIG PÅ ÄVENTYRET

Utmana dig med någon av våra kurser

Vildmarksmedicin är ett brett fält innehållande alla medicinska beslut som tas med mer än en timme till etablerad sjukvård – vilket innefattar stora delar av världen – och Sverige

Redan registrerad?

Gå till kurssidan

Akut Omhändertagande i Vildmark, AOV

Vad gör du om någon har skadat sig? Eller mår dåligt? Vet du hur man stoppar livshotande blödningar eller tar hand om en stukad fot? Låt våra experter göra dig trygg med att vara först på plats! 

AOV är kursen för dig som vill lära dig att agera rätt i händelse av en olycka, och allvarlig sjukdom, oavsett om det är på Upplandsleden eller i Patagonien. Målsättningen är att du ska bli trygga med att vara först på plats vid en olycka, lära dig värdera symptom och resonera kring evakuering.

Kursen motsvarar fjälledarnormens krav. Inga förkunskaper behövs.

Läs mer

“Fantastisk teoretisk och praktisk grund, är jättenöjd med allt jag lärt mig och rekommenderar kursen varmt för alla som ska ut i naturen!”

Kalle, kursdeltagare

Expeditionsmedicin

Kursen för dig som vill arbeta som expeditionsläkare, framför allt i bergsmiljö. Kursen är mycket intensiv med stort fokus på praktiska färdigheter så att du efter genomgången kurs känner dig trygg med att ta ett uppdrag. Vi har helt enkelt tagit det bästa från Advanced Wilderness Life Support och Diploma in Mountain Medicine och kokat ned det till 3 fullspäckade dagar baserat på vår erfarenhet från expeditioner runt om i världen.

Läs mer

“Fantastiskt bra och intensiv kurs. Bra organiserade moment och utvecklande. Är pepp på att komma ut!”

Sara, kursdeltagare

Ta med dig kunskapen hem!

Vildmarksmedicin

Vildmarksmedicin – första hjälpen och sjukvård på tur och expedition riktar sig till alla friluftsglada och äventyrslystna människor som vill ta sig ut i naturen, oavsett om det är på en dagstur i skogen eller en bergsbestigningsexpedition i Nepal.

KÖP NU

Going high

Going High – höghöjdsmedicin för entusiaster är boken om den friska och sjuka kroppen på höjd. Oavsett om du är nyfiken på vad som händer när du reser till högre höjd, eller vill vara ordentligt förberedd som ansvarig på en expedition är Going High boken för dig.

KÖP NU

”Jag har läst ”Vildmarksmedicin” och gillar den skarpt. Den är allomfattande och väldigt pedagogisk. Den kommer att bli obligatorisk litteratur för mina studenter”
Michael Andersson, Markaryds Folkhögskola