Adventure Medicine logo

Expedition & Wilderness Medicine – Wales September 2022

10 november, 2022
Kategori: ,

Jag och Antonia möttes tidigt på morgonen ute på Arlanda. Resan skulle ta oss till Manchester och en fyra dagar lång kurs med World Extreme Medicine i Plas Y Brenin mitt i hjärtat av Snowdonia national park. Vår förhoppning var att lära oss en del nytt, inspireras och träffa andra människor med brinnande intresse för Akut Omhändertagande i Vildmark. 

Kursen “Expedition and Wilderness Medicine” riktar sig till sjukvårdspersonal och jag skulle tro att ca 90% av deltagarna var läkare. Dagarna var intensiva och föreläsningar varvades med praktiska moment. Det jag tyckte var allra mest intressant var när vi under en förmiddag fick följa med ett gäng lokala bergsguider som fick prata om rep-teknik och navigering. Det är två områden jag själv tycker är riktigt spännande och gärna utvecklas inom. Själva området var otroligt vackert och jag ställde klockan tidigt varje morgon för att hinna springa i den kulliga bergsmiljön. Stigningen skedde i mörker men jag fick några riktigt vackra soluppgångar med mig hem i bagaget och ett gäng höjdmeter i benen. 

Kursen som helhet var spännande och bra, jag hade önskat – och förväntat mig att det skulle vara mer skadescenarion och det var och lite mer att bita i men det jag framförallt tar med mig tillbaka är känslan av att våra kurser i Sverige håller mycket hög kvalitet och står sig väl internationellt. Jag fick med mig några tekniker som jag kommer implementera i våra kurser men i övrigt kommer jag att fortsätta hålla kurserna med vetskapen om att det vi gör är väldigt bra!

//Maja Tesch, utbildningsansvarig för AOV, Akut omhändertagande i vildmark.

Nyfiken på Maja, läs en intervju om henne - HÄR

Vill du läsa mer om vår AOV, Akut omhändertagande i vildmark, gör du det HÄR

Abonnerad kurs?

Har ni specifika önskemål kring kursinnehåll? Vill ni få träna i de miljöer där ni verkar? Eller vill ni ha en kurs i ett annat tempo? Vi skapar en kurs anpassad till just er!
Abonnera kurs

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så missar du inget spännande som händer!
Nyhetsbrev

© Copyright 2022 | Adventure Medicine Sweden AB | 556994-5636 | All Rights Reserved