Loading...
Om oss2018-10-08T16:44:22+00:00

Få fler att våga välja ÄVENTYRET

Det är själva kärnan i Adventure Medicine. Vi vill att fler ska våga ta steget ut i vildmarken, och vara rätt förberedda

Adventure Medicine grundades 2014 av expeditionsläkaren Olivia Kiwanuka med ambitionen att alla, utifrån sina förutsättningar, ska få ett bättre och säkrare äventyr.

Med experter inom vildmarks- och expeditionsmedicin erbjuder vi medicinsk rådgivning, utbildning och utrustning som är speciellt utformad för äventyrare. Alla medarbetare på Adventure Medicine, oavsett arbetsuppgift, är passionerade äventyrare med gedigen egen erfarenhet att backa upp de teoretiska kunskaperna.

Vi tar vårt sociala ansvar på allvar. Adventure Medicine strävar efter att stödja lokal personal på våra internationella uppdrag och att alltid värna om miljön.

TRÄFFA VÅRA MEDARBETARE

Olivia Kiwanuka, VD och grundare

Olivia Kiwanuka; Leg. Läkare, Diploma in Mountain Medicine (DiMM), Fellow of the Academy of Wilderness Medicine (FAWM), EDTC ackrediterad dykläkare via försvaret. VD Adventure Medicine. Doktorand inom traumatisk skallskada.

Som läkare och äventyrare har Olivia ständigt sjukvårdskittet redo.

Olivia Kiwanuka är kirurg på Södersjukhuset i Stockholm, med en bakgrund inom neurokirurgi och ortopedi. Tack vare sin gedigna vidareutbildning inom vildmarksmedicin och mångåriga erfarenhet från fältet, är Olivia Kiwanuka en av Sveriges mest rutinerade expeditionsläkare.

Största passionen är berg och höghöjdsmedicin och med över 40.000 höjdmeter i bagaget har hon behandlat både hjärnödem och skoskav. Olivia Kiwanuka har mångårig erfarenhet av att utbilda både sjukvårdspersonal och andra yrkeskategorier och är författare till boken “Vildmarksmedicin – första hjälpen och sjukvård på tur och expedition

Lyssna på Morgonpasset i P3, Vilse #5 eller HuskyPodcast #160 om du undrar över de vanligaste misstagen i fjällen, vad som egentligen borde finnas i ett första-hjälpen och varför Adventure Medicine’s grundare Olivia Kiwanuka blev expeditionsläkare!

 • Johan Silverflod

  - EXPEDITIONSLÄKARE - Läkare med stort intresse av vildmarksmedicin och som stundtals arbetat i de mer konfliktfyllda delarna av världen. Trivs dock bäst med att växla mellan att stå på akutmottagningen och vandra med tung ryggsäck på en mossig stig längs något berg.

 • Edvard Lindahl

  - EXPEDITIONSLÄKARE - Brinner för klättring i alla former, både bestigning av höga bergstoppar och överhängande klippväggar. Har rest för att klättra i Kenya, Tanzania, Thailand, Spanien, Frankrike mm och genom detta samlat på sig en gedigen erfarenhet.

 • Olivia Lenvin

  Olivia Lenvin

  - EXPEDITIONSLÄKARE - Intresset för akutsjukvård kom redan under läkarutbildningen och vidareutbildning i vildmarksmedicin kändes därför självklar. Drivs av att resa, vistas i naturen och att ständigt utvecklas som människa och i yrket.

 • Carl Carlbom

  - EXPEDITIONSLÄKARE - Ortoped med ett stort intresse för friluftsliv i alla dess former så som vandring, klättring, skidalpinism och bergsbestigning. Tidigare bestigningar innefattar bl.a. Mont Blanc i Frankrike och Denali i Alaska.

 • Maja Tesch

  UTBILDNINGSSAMORDNARE   Legitimerad sjuksköterska med en världsmästartitel i SwimRun (2015) och SM brons i skidalpinism i bagaget. Hon brinner för att få fler människor ut i naturen, bland annat som coach på Mountain Athletics och guide till fot och havs i Stockholms skärgård.

I MEDIA

Läkartidningen

Läkekonst långt från kliniken. Om vår kurs AWLS

OUTSIDE ONLINE

Om hur det är att gå kursen Första Hjälpen i Vildmark

Dagens Medicin

Recension av boken Vildmarksmedicin

RES

Intervju med Olivia Kiwanuka

Freeride

Äventyrsdoktorn

Läkartidningen

Artikel om höghöjdsmedicin av Olivia Kiwanuka

JOBBA HOS OSS

Fysiskt utmanande expeditioner i länder vitt skilda från Sverige, ofta långt från civilisation och alltid på hög höjd, där du står för sjukvården. Låter det lockande? Då kan detta vara tjänsten för dig! Upplev platser du drömt om och utveckla dig själv -som expeditionsläkare med Adventure Medicine

LÄS MER
X