Adventure Medicine logo

Utbildningar

Utbilda dig med Adventure Medicine
Känn dig trygg med att vara först på plats, med våra utbildningar upptäcker du världen på ett säkrare sätt
Utmana dig med någon av våra kurser

Förbered dig på äventyret

Vildmarksmedicin är ett brett fält som inkluderar alla medicinska beslut som tas med mer än en timme till etablerad sjukvård – vilket innefattar stora delar av världen – och Sverige. Med våra kurser lär du dig att hantera både farliga och vanliga tillstånd som kan uppstå så du kan känna dig trygg med att vara först på plats och upptäcka världen på ett säkrare sätt.
Redan registrerad? Logga in här
Lär dig sjukvård för extrema miljöer eller situationer.
Är du läkare eller sjuksköterska som vill känna dig trygg med att tillämpa dina medicinska kunskaper utanför sjukhusets trygga väggar? Då är expeditionsmedicin kursen för dig! Roliga och utmanande dagar där du lär dig hantera det som är farligt och det som är vanligt i fält.
Till kursen
Första hjälpen och sjukvård för allt farligt och vanligt på tur och expedition.
Vad gör du om någon har skadat sig? Eller mår dåligt? Vet du hur man stoppar livshotande blödningar eller tar hand om en stukad fot? Låt våra experter göra dig trygg med att vara först på plats! En omfattande teoretisk e-utbildning samt två fullspäckade dagar som gör dig redo för ditt nästa äventyr! Våra instruktörer är legitimerade läkare och sjuksköterskor med stor egen erfarenhet av både friluftsliv och akut omhändertagande i vildmark. Kursen motsvarar fjälledarnormens krav. Inga förkunskaper behövs
Till kursen
Vad tycker våra tidigare kunder & studenter?
Seriös kurs som är helt rätt för den som är intresserad av att arbeta som läkare i vildmarken och på hög höjd!
Johan
- Kursdeltagare
“An excellent experience!”
- Deltagare
Kursen gav mig verktyg för hur jag ska agera vid eventuell skada eller sjukdom i vildmarken, men den gav mig också insikten kring vilka problem vi ställs inför om vi skulle bli skada i vildmarken.
Torbjörn
- Kursdeltagare
Första hjälpen och sjukvård för allt farligt och vanligt i alpin miljö
Ett unikt tillfälle för dig som vill lära dig akut omhändertagande i alpin miljö i kombination med grunderna i alpinklättring på Europas största fastlandsglaciär. Kursen är en intensiv 4-dagars utbildning med mycket praktik och hålls av legitimerade läkare och sjuksköterskor, tillsammans med en UIAA/IFMGA-certifierad bergsguide.
Till kursen
Livsviktig kunskap i din egen takt.
Varför är det viktigt att dricka både vatten och vätskeersättning? Hur ofta ska man lägga om ett sår? Och hur stoppar man egentligen en blödning bäst? I denna kurs får du lära dig grunderna i hur kroppen fungerar, vanliga problem som kan uppstå när man är ute på tur, samt hur du bäst hanterar dem.
Till kursen
Favorit i repris: repetera det akuta omhändertagandet och håll dig uppdaterad på nya rön.
Håll din kunskap färsk! Se till att du alltid är redo att agera genom att repetera de livräddande kunskaperna du lärde dig under AOV och Expeditionsmedicin. Se till att re-certifiera dig innan ditt certifikat går ut.
Till kursen
Abonnera en kurs
Har ni specifika önskemål kring kursinnehåll? Vill ni få träna i de miljöer där ni verkar? Eller vill ni ha en kurs i ett annat tempo? Vi skapar en kurs anpassad till just er!
Skapa kurs

Boka en föreläsning

Oavsett om ni vill ha inspirerande, lärorika eller intressanta föreläsningar så har Adventure Medicine något för er. Höghöjdsmedicin, första hjälpen i vildmark samt äventyrsplanering hör till våra mest efterfrågade ämnen.
Boka nu
Going High är boken om den friska och sjuka kroppen på höjd. Finns som e-bok och i tryckt format

299 kr554 kr

Köp nu
Den här boken handlar om sjukvård med begränsade resurser på otillgängliga platser – det vi kallar Vildmarksmedicin

299 kr

Köp nu
© Copyright 2022 | Adventure Medicine Sweden AB | 556994-5636 | All Rights Reserved